Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva o činnosti RS MO ČRS Vimperk v r. 2019

12. 12. 2019

Zpráva o činnosti ryb. stráže r. 2019.doc

 

 

 

Dne 4. 11. 2019 je výboru MO ČRS Vimperk předkládána zpráva o činnosti rybářské stráže za uplynulé období r. 2019. Zpráva je vypracována a podložena odevzdanými hlášeními jednotlivých členů ryb. stráže ke dni 31.10. 2019.                                                                                                                                                                                 Ve spolupráci s hospodářem a zástupcem hospodáře byla zajištěna kontrola a hájení po nasazení do revírů jak před pořádáním rybářských dnů, tak i po podzimním nasazení. Dále byla prováděna zvýšená kontrola během celé sezony, kdy JčÚS Č: Budějovice postupně nasazoval pstruhové i mimopstruhové revíry a MO Vimperk zarybnění před konáním Rybářských dnů. Na velmi dobré úrovni je informovanost hospodáře p. Strapka a zástupce hospodáře p. Nový, kdy  ryb. stráž je s předstihem informována o nasazování ryb do revírů a jejich době hájení. Ryb. stráž se na žádost hospodáře a jeho zástupce osobně účastnila zarybňování a přejímce ryb.

Dne 9. 8. 2019 byla provedena společně s profesionální a poloprofesionální RS noční kontrola na revíru č. 421 200 – ÚN Lipno. Za RS MO Vimperk se zúčastnili čtyři členové. V čase od 19.00 hod do 02.00 hod. kontrolováno 35 lovících. Zadrženo 5 povolenek k rybolovu za porušení Rybářského řádu. V těchto společných kontrolách po dohodě s JčÚS Č. Budějovice a profesionální stráží se bude pokračovat i v budoucnu.

          

Z vlastní činnosti ryb. stráže:

 

  1. Na mimopstruhových revírech JčÚS Č. Budějovice bylo provedeno celkem 241 kontrol. Kontrolováno 673 lovících. Zjištěno 15 přestupků, které byly řešeny domluvou, kdy se jednalo většinou o drobné přestupky, např. chybné zapsání do úlovkového lístku, nezapsané váhy ryb u vybraných druhů či neproškrtnuté docházky k vodě. Z celkového počtu kontrol zadrženo 6 povolenek, které byly zaslány na JčÚS Č. Budějovice

  2. Na pstruhových revírech provedla RS 42 kontrol. Z celkového počtu kontrol na pstruhových revírech bylo kontrolováno 29 rybářů.

  3. Na chovných kapilárách provedeno 33 kontrol. Drobné závady řešila RS na místě. Ostatní poznatky předány pověřeným členům, kteří mají na starosti daný úsek.

  4. Celkem provedeno RS 316 kontrol v rámci JčÚS, při kterých bylo zkontrolováno 702 lovících rybářů

     

  5.  Celkový počet čl. RS MO ČRS Vimperk pro rok 2020 je 10 členů.

     

     

     

                                                                           vedoucí rybářské stráže MO ČRS Vimperk

                                                                                               Rubeš Bohuslav

     

     

     

     

     

     

     

               

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář